Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. március 29., vasárnap

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók:
1 cs (10 dkg) medvehagyma
6 dl alaplé (maradék húsleves)
1,5-2 dl főzőtejszín
2 db kisebb krumpli
1 csipet őrölt bors
pici reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk és apró kockákra vágva négy deci levesben feltesszük főni. Amikor már belemegy a villa, de még nem egészen puha, hozzáadjuk az időközben jól megmosott, lecsepegtetett és összevagdalt medvehagymát. Ha a krumpli már jó puha, akkor elzárjuk alatta a gázt, és kicsit hagyjuk hűlni. Botmixerrel pépesítjük, majd belekeverjük a tejszínt, az őrölt borsot és a szerecsendiót. Felöntjük a maradék levesből annyival, hogy krémes állagú legyen.



Igen, a medvehagyma-láz hozzám is ismételten elért :-) Salátába, pogácsába, és most a levesbe is került belőle. Erőteljes ízű, de szerintem igen finom növény, nem beszélve a kiváló élettani hatásairól. Tudom, cipóba tálalva lett volna az igazi, de most csak zsemlét találtunk itthon. Bence így is alig tudta kivárni, míg kattintok, be is kebelezte rögtön ezt az adagot :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése