Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2015. július 13., hétfő

Nyári meggyszósz

Hozzávalók:
30 dkg meggy
2 dl krémes tejföl (nekem most házi tejföl volt)
ízlés szerint cukor
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék (ha nincs, akkor őrölt fahéj)
1/2 cs. vaníliás pudingpor
1 kk. reszelt citromhéj
csipet só
Elkészítés:
Ilyenkor szezonban természetesen friss meggyből készül a szósz. Azzal kezdem, hogy kimagozom a meggyet, most például még előző este, és cukorral megszórva állni hagyom. Másnap egy lábosba fél liternyi vizet teszek, beledobom a sót, még egy kis cukrot, a mézeskalács fűszert és a reszelt citromhéjat. Pár percig együtt forralom, majd beleteszem levével együtt a meggyet. Már csak annyi ideig hagyom kis lángon pötyögni, míg a tejfölben szép simára kavarom a pudingport, pár kanál lével felengedem a hőkiegyenlítés miatt, és behabarom a szószt. Folyamatosan kevergetem egy-két percig, míg kellően besűrűsödik. Arra figyeljünk, hogy még hűlés közben is fog a puding miatt szilárdulni picit.



Ezután már csak ízlés kérdése, hogy ki hogyan fogyasztja. Van aki simán csak főtt hússal, van aki sültekkel, és akad olyan is, aki pirított darával vagy tört krumplival eszi, ahogy most mi is tettük, ettük :-)
A habaráshoz használhatunk natúr, vagy meggy ízű joghurtot is a tejföl helyett.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése