Hozzávalók:
50 dkg darálthús
3 db zsemle
2 db tojás
1 kicsi fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
kevés vagdalt chilli
1 kk. őrölt bors
1 kk. őrölt kömény
1 ek. lenmag
1 ek. apróra vagdalt petrezselyemzöld
2 ek. olaj
ízlés szerint ételízeítő
szükség szerint zsemlemorzsa
+ 3-4 ek. kukoricaliszt
2 ek. lenmag
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A zsemléket megáztatjuk, majd nagyon alaposan kicsavarjuk. A hússal együtt egy keverőtálba tesszük. Hozzá adjuk az egyenként feltört tojásokat. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vagdaljuk, és az olajon kicsit megpirítjuk, így adjuk a masszához. Mehetnek bele a fűszerek, és alaposan összedolgozzuk. A kukoricalisztet összekeverjük a lenmaggal, és kéz alá készítjük.
A fasírtból hosszúkás rudacskákat formázunk, meghempergetjük a lenmagos lisztben, majd forró olajban szép aranybarnára sütjük.
Szivesen készítek, és eszem is a fasírtot. Éppen ezért néha eszembe jut, hogy valamit variálni kellene a megszokott vagdaltalapon. Ma kétféle verzióban készült, chillivel nekem és Bencének ha bevállalja, a drágámnak pedig csípősmentesen :-) Bármilyen köret illik hozzá, de főzelékhez is nagyszerű feltét. Nálunk ma egy tejfölös rakott karfiollal kerül az asztalra:
http://ugymintotthon.blogspot.hu/2011/10/egyszeru-rakott-karfiol.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése