2013. október 16., szerda

Brokkolisaláta

Hozzávalók:
40 dkg brokkoli
1 db paradicsom
1 kisebb fej lilahagyma
1 ek. méz
2 dl kefír
1 ek. zöldfűszer keverék (el is maradhat ha nincs)
2 db keményre főtt tojás
só és őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A brokkolit (akár friss, akár fagyasztott) megpároljuk, de csak módjával.  Míg ressre puhul, addig elkészítjük a mártást. A kefírt egy tálba öntjük, mehet bele a méz, az őrölt bors és a só. Alaposan kikavarjuk, aztán belekockázzuk a paradicsomot, a lilahagymát és a tojásokat. Ha készen van a brokkoli, akkor hideg vízzel leöblítjük, majd a többi hozzávalóhoz adjuk, és óvatosan átforgatjuk. Érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával elkészíteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.





Egyik kedvenc zöldségem a brokkoli. Bevallom, hogy a fagyasztottat részesítem előnyben, könnyebb vele dolgozni, nem csak mert rózsáira van szedve, de a szára sem marad meg. Bár éppen a múltkor láttam egy főzőműsorban, hogy ha a szárat juliannra vágom, akkor az is mehet salátákba. tegnap este bepácoltam néhány csirkecomb filét, ahhoz készült most ebédre ez a kefíres brokkolisaláta. szerencsére a két pasi is szereti ezt a zöldséget, remélem a salimra is vevők lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése