2014. március 12., szerda

Csirkés-zöldséges pirított tészta

 Hozzávalók:
25 dkg spagetti tészta
1/2 db csirkemell filé (a mellnek az egyik nagy szelete)
1 szál sárgarépa
1 fél fej hagyma
1/2 db kalifornia paprika
4-5 rózsa brokkoli
3 ek. olaj
1 ek. lenmag (vagy szezámmag)
1 dl szójaszósz


Elkészítés:
A spagettit a szokásos módon kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd félre tesszük. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Ilyenre daraboljuk a paprikát is, a hagymát pedig hosszanti szálakra szeleteljük. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, ha fagyasztott, késsel akkor is el lehet darabolni. A csirkemellett falatokra vágjuk, kicsit megsózzuk. A wokban olajat melegítünk, majd beledobjuk a mell kockákat és átforgatjuk alaposan. Nem kell sok idő ahhoz, hogy megpuhuljanak. Kiszedjük egy tálra, és a helyére dobjuk a zöldségeket. Nem kell teljesen puhának lenniük, jó érezni evés közben, hogy mire is harapunk rá. Ha már "ress" a zöldség, akkor visszatesszük a húst is a wokba, és meglocsoljuk a decinyi szójaszósszal. Hozzá tesszük a tésztát, és alaposan átforgatva kicsit össze pirítjuk. Nem véletlen, hogy kevés sót használtunk, hiszen a szójaszósz eléggé sós, vigyázni kell a használatakor az összhatásra. Végül megszórjuk a lenmaggal, amit előtte kicsit megpirítottunk egy száraz serpenyőben.




Bence régen nyúz már valami hasonló ebédért. Most influenzával van itthon, éppen csak túl a végtagfájdalmakon, fejfájáson, annyi zsebkenbdőt használva, hogy egymaga eltarthatná a papírzsepi gyárat. Szóval mi sem jobb alkalom ennél, hogy megörvendeztessem valami fogára valóval, most, hogy végre megint enni kezdett. Egy dolgot nehezményezett csak az apjával együtt ebéd után, kevésnek találták a finomságot :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése