Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2014. április 19., szombat

Húsvét...

Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
Gondolom már sokan a konyhában sürgölődtök, hogy a két napos ünnep alatt megannyi földi jó kerüljön az asztalotokra.
Mi holnapra kirándulást tervezünk, amolyan piknik kosarasat. Ám azt a kosarat meg is kell töltenie valakinek :-) Igen, jól gondoljátok, én leszek az, aki telepakolja.
Már elkészült mákos töltelékkel a hókifli, és a hűtőben pihen a grízes töltelékes mézeskrémes is. A sonka csendesen pötyög a hátsó gázon, és már előbányásztam a fagyasztóból a sütésre szánt húsokat. Most éppen egy kalács tészta kel, fonni fogom, jó lesz a sonkához. A sárgatúróról sem feledkeztem meg, már szűrőbe téve csöpög a szentem :-)
Hétfőn a drágám dolgozik, náluk nincsenek ünnepnapok. Szóval neki is dobozolni kell majd valami ünnepi finomságot. Ugyanakkor a keresztgyerekek is jönnek látogatóba, így egy párizsi krémes (csokikrém nem felvágott :-))tortát készítek majd, és hidegtálat dobok össze fasírtból, sonkából és egy kis salátából.
Még szerencse, hogy nem csinálunk nagy felhajtást az ünnep körül :-)
Aki még tanácstalan, az nyugodtan nézzen szét a blogomban, biztosan talál kedvére való sós vagy édes süteményeket, húsokat, egytálételeket, salátákat.
Vidám készülődést, szeretetteljes ünnepet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése