2017. március 24., péntek

Sztracsatella a mi konyhánkból

Hozzávalók:
1 liter tej
2 dl búzadara
1,5 dl cukor
2 dl Hulala tejszín
12,5 dkg margarin
5 dkg csokoládé
2 db tojás sárgája
babapiskóta
rumaroma
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjére most nem lesz szükség. Kikeverjük a két tojássárgát a cukorral, majd a búzadarával együtt a tejbe öntjük, és állandóan kevergetve felfőzzük. Ha kicsit meghűl, akkor a darabokra vagdalt margarint beletesszük, hozzácsorgatjuk ízlés szerint a rumaromát, és alaposan kikeverjük. A tejszínt felverjük, és belereszeljük a csokoládét. Ez nem egyszerű művelet, aki gondolja, az késsel is apróra vagdalhatja.
A tál alját kirakjuk babapiskótával, rákanalazzuk a krém felét, majd óvatosan rásimítjuk a tejszínhab felét is. Újabb babapiskóta sor következik, tetején a maradék krémmel és tejszínhabbal. Jöhet a díszítés. Ide is tehetünk  reszelt csokit, vagy tortadarát.
Hűtőbe téve hagyjuk pár órát összeérni.



Nagyon finom édesség, könnyen elkészíthető. Az eredeti receptet több helyen láttam már feltűnni, így nem tudok forrást megnevezni. De én így készítettem el már többször, ahogy leírtam, nekünk nagyon bejött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése