2018. október 19., péntek

Almás csirkecombok párolt savanyúkáposztával

Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
3-4 db egészséges alma
1 nagyobb szál rozmaring
1-2 ágacska kakukkfű
30 dkg savanyúkáposzta
csirke fűszersó
olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd alaposan befűszerezve egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk. Megszórjuk a fűszernövényekkel, és a megmosott, de héjas almákat gerezdekre vágva, magjuktól megfosztva elrendezzük a husok mellett. Betoljuk a sütőbe, és alacsonyabb lángon kb. egy órán át sütjük. Félidőben meglocsoljuk a kisült fűszeres zsiradékkal, és az időközben megpuhult almagerezdeket kiszedjük egy tányérra. Ha hús már puha, akkor feljebb vesszük a lángot, és szépen megpirítjuk a darabokat. Közben kicsit összevagdaljuk a káposztát, de csak akkor mossuk ki, ha nagyon savanyú. Kevés olajon serpenyőben pároljuk fedő alatt, majd anélkül szépen pirítjuk ezt is. Mire elkészül, jó lesz a csirke is. Tányérra szedünk egy adag savanyúkáposztát, mellé pedig pár húsdarabot teszünk, és körberakjuk az almagerezdekkel. Jó étvágyat hozzá!



Ma valami aránylag gyors, és nem túl nehéz ebédet akartam készíteni. A csirke és az alma közös sütése adott volt, de amikor megláttam a savanyúkáposztás tálat is a hűtőben, jött az ötlet, hogy az lehetne a köret. Bencének annyira bejött, hogy tőle szokatlan módon húsból csak egyet evett, viszont odahalmozta magának a káposzta és az alma jó részét :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése