2018. október 23., kedd

Gombafasírt

Hozzávalók:
30 dkg csiperke gomba
1 kicsi fej hagyma
1 tk.  apróra vágott kakukkfű
1 tk. apróra vágott petrezselyemzöld
1 kisebb sárgarépa
2 db zsemle
2 db tojás
frissen őrölt bors ízlés szerint
ételízesítő vagy só szintén ízlés szerint
zsemlemorzsa amennyit felvesz
+ sütéshez olaj
Elkészítés:
A gombákat jól megmossuk, megtörölgetjük. Én nem szoktam hámozni. A hagymát és a répát is megtisztítjuk, és a gombával együtt késes aprítóba tesszük. Összepépesítjük, majd egy tálba kanalazzuk. Közben a két zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kicsavarva a péphez adjuk. Mehet bele a tojás, a zöldfűszerek, a bors és az ételízesítő. Keverjük össze kézzel, majd adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható alapot kapjunk. Gömbölyítsünk belőle egyforma fasírtokat, majd picit lelapogatva tegyük forró olajba, és süssük aranybarnára mindkét oldalukat.


Egy újabb módja a gomba felhasználásának, és nem csak a húst kerülőknek ajánlom. Kellemes ízű, feltétnek vagy önálló ételnek egy kis salátával egyaránt ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése