2018. november 28., szerda

Csirke fűszeres panírban

Hozzávalók:
8 db csirkecomb (négy alsó-négy felső, de bármilyen "alktrész" megfelel)
1 db tojás
1,5 dl tej
20 dkg finomliszt
2 tk. étkezési keményítő (ha nincs, elmaradhat)
2 tk. frissen őrölt bors
2 púpos tk. só
2 tk. fűszerpaprika
2 tk. fokhagymapor
1 csipet őrölt csili (aki nem kedveli a csípős ízeket, ne tegye bele :-) )
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
Mivel az előkészítés nem igényel sok időt, kezdjük azzal, hogy az olajat odatesszük melegedni. Közben az egyik tálkába felverjük a tejjel a tojást, a másikban pedig elkeverjük a lisztet a fűszerekkel. Ha az olaj hőmérséklete sütésre kész, akkor a csirkedarabokat egyenként először a tojásos tejbe mártjuk, majd alaposan megforgatjuk a lisztben, úgy, hogy mindenhol takarjon. Mehet sülni a husi, először fedő alatt, hogy átpuhuljon rendesen, majd ordítás után kicsit magasabb hőfokon fedő nélkül. Ha aranybarna, akkor papírtörlővel bélelt tányérra szedjük. Már csak valami köret kell mellé, és készen is van a ropogós fűszeres bundába bújtatott csirkénk.


A csirke még mindig alapgondolata az ételeink zömének, így arra törekszem, hogy változatosan készüljön el a hús, amit az asztalra teszek. Most ezt a finomságot párolt rizs és brokkolis-amás kukoricasaláta kíséretében kínáltam a családnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése