Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2018. november 13., kedd

Krémes tejberizs

Hozzávalók:
1 liter tej
2 dl víz
20 dkg rizs
5 dkg margarin
1 cs. vaníliás pudingpor (vagy ennek megfelelő súlyú ékezési keményítő)
csipet só
10 dkg cukor
Elkészítés:
Egy lábos kiöblítünk hideg vízzel, majd belemérünk 8 dl tejet és a 2 dl vizet. Belekockázzuk a margarint, és kis lángon feltesszük melegedni. Miután a margarin feloldódik benne, akkor hozzákanalazzuk a cukrot, jól elkeverjük, és nagyobbra véve a lángot, felforraljuk. Amikor már gyöngyözik, beleszórjuk az előtte jól megmosott és alaposan lecsöpögtetett rizst. Két kavarás, és mehet rá a fedő. Takaréklángon hagyjuk, hogy a rizsszemek megduzzadjanak, puhára párolódjanak. Ha szinte már semmi folyadék nincs alattuk, akkor beleöntjük a lábosba a megmaradt két decinyi hideg tejjel jól kikevert pudingport, és folyamatosan kavargatva összefőzzük. Ez már igazán nem sok idő, egy-két perc elég is lesz neki. Nincs más dolgunk, mint a krémes édességet tálkákba adagolni, meghinteni csipetnyi fahéjjal vagy kakaóporral, és ha van rá igény, még valami finomsággal megdíszíteni.


Gyerekkoromat juttatja eszembe ez a tejes finomság, aminek alapreceptjét "Hahópihénél" láttam, ezúton is köszönet érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése