2019. január 25., péntek

Vaníliapudingos tejberizs


Hozzávalók:
1 liter tej
2 dl víz
20 dkg kerek szemű rizs
5 ek. cukor
csipetnyi só
1 cs. vaníliás pudingpor
5 dkg vaj (margarin is megfelel)
Elkészítés:
Egy lábost hdeg vízzel kiöblítek, és beleteszem az előtte alaposan megmosott és lecsepegtetett rizst. Ráöntöm a 2 dl vizet, és a tejből 8 dl-t. Beledobom a margarint, és a csipetnyi sót. Elkeverem és kis lángon fedő alatt megfőzöm. Közben néha megkavarom, hogy le ne kapjanak a rizsszemek. A maradék tejjel és az öt kanál cukorral kikeverem a pudingport, és ha már a rizsszemek kellően megpuhultak, akkor hozzájuk öntöm. Innentől már nem engedem el a fakanalat, mert nagyon gyorsn összeáll az egész, nem szabad, hogy lekozmáljon. Ha elkészült, akkor kicsit hűlni hagyom, majd egy üvegtálba átszedve megszórom kicsi fahéjjal, esetleg kakaóporral. Tehetünk rá gyümölcsöt, mazsolát ízlés szerint.


Nem is tudom mikor főztem utoljára tejberizst. Pedig szeretem, de valahogy mindig elmaradt. Ma viszont a fiam olyat kért ebédre, amit én nem kívántam, így itt volt az ideje, hogy elkészüljön ez a krémes és nagyon finom tejberizs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése