2019. február 21., csütörtök

Almafánk

Hozzávalók:
3 nagy alma
20 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
2 db tojás
1 tk. őrölt fahéj
1 csipet só
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, magházát kivágjuk, és összekockázva a turmixba dobjuk. Belemérjük a többi hozzávalót is, és szép sima masszává turmixoljuk. Persze akinek nincs kéznél turmix, az se keseredjen el, hiszen az almákat le is lehet reszelni, és egy habverővel  is sima tésztát varázsolhatunk. Olajat melegítünk és amikor eléri a kellő hőfokot, akkor egy kanál segítségével halmokat pakolunk a serpenyőbe. Ne legyenek túl nagyok, és maradjon hely is köztük a növekedésre. Süssük mind a két oldalukat aranybarnára. Szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajtól megszabaduljunk, majd tányérra téve hintsük meg porcukorral, esetleg adjunk mellé valami finom lekvárt.


Újabb almás finomság, ami tényleg pár perc alatt elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése