2019. február 14., csütörtök

Kedvenc -tál

Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
5-6 fej csiperkegomba
4-5 nagyobb brokkolirózsa (én fagyasztottat használok)
1 kg krumpli
étolaj
ételízesítő

frissen őrölt bors
fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 ek. kukoricadara
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy két lépéses a művelet, mert külön készül a hús a zöldségekkel, és külön a krumpli is. Egy üvegtálba beleöntök bő fél deci olajat, és ebben ízlés szerint elkeverek sót, fűszerpaprikát, borsot, valamint beledolgozom a kukoricadarát. Ettől lesz ropogós, finom kérge a krumplinak. A megtisztított krumplit gerezdekre vágom, és beleforgatom az olajba. Érdemes kézzel végezni a műveletet, hogy a gerezdeket mindenhol érje a fűszeres olaj. Sütőpapíros tepsibe öntöm, eligazgatom és sütőbe tolva közepes lángnál megsütöm. Érdemes húsz perc után átforgatni. Időt nem tudok mondani, de ha megszúrjul a krumplit, és belemegy simán a villa, valamnt a szine is szép sült, akkor készen van.
Közben persze nem tétlenkedek. A húst kockákra, a gombát nagyobb darabokra vágom. A húst befűszerezem ételízesítővel, őrölt borssal, és rányomom vagy ráreszelem  a két duci fokhagymagerezdet. Összeforgatom, és kicsit félre teszem. Wokban vagy serpenyőben olajat melegítek, amibe beleszórom a gombát.  Persze levet fog engedni, de egyben puhul is. ha már nincs túl sok lé alatta, hozzáteszem a húst és a brokkolit. Először a brokkoli miatt párlódni fog, de aztán szépen elfövi a felesleges vizet, pirulni kezd, kevs fűszeres szafttal. És pont ez kell nekem, mert így nem lesz száraz az étel.
Tálaláskor egy tányér felére krumplit szedek, majd mellé halmozom a zöldséges-húsos keveréket.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése