2019. február 23., szombat

Magyaros krumplifőzelék

Hozzávalók:
80 dkg krumpli
1 közepes fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 tk. fűszerpaprika
1 tk. szárított majoranna
olaj
ételízesítő
2 db babérlevél
2 dl tejföl
1 ek. étkezési keményítő
5 dkg vaj
kevés almaecet
csipet cukor
Elkészítés:
A megtisztított krumplikat igyekszem egyformára darabolni. A hagymát apróra kockázom a fokhagymával egyyütt. Két evőkanálnyi olajat melegítek, és először a hagymát szórom bele, majd rövid fonnyasztás után a fokhagymát is rádobom. Megszórom a kevéske fűszerpaprikával, ekeverem és ráteszem a krumplit. Mehet rá az ételízesítő, a cukor, a majoranna és mellé a babérlevél. Lefedve puhára főzöm. Közben a tejfölben elkeverem az étkezési keményítőt, pici víz segítségével. Aztán ha   a krumpli már puha, akkor a főzőléből kanalazok a habaráshoz, összekeverem és a főzelékre öntöm. Kevergetem, ne csomósodjon össze. Rálöttyintek ízlés szerint az almaecetből, hozzádobom a vajat és elkeverem. Megkóstolom, s ha krémes, harmonikus ízt kaptam, akkor készen van. Ha valamiből nincs elég benne, akkor pótolom.

Nem saját ötlet ez a recept, bevallom. Persze nem is egy nagy találmány, csak Bence fiam kérésére, Fördős Zé videóját követke készítettem el :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése