Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2019. február 3., vasárnap

Nyúl pörkölt


Hozzávalók:
1 db nyúl háta, elsőcombja, apróléka  (szive, mája, veséje)
1 csík jó füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
frissen őrölt bors

1 db paradicsom
1 db paprika
fűszerpaprika
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, és egy lábosban tűzre tesszük, hogy kiengedje a zsírját. Közben a hagymát kisebb kockákra vágjuk,  csakúgy mint a paprikát és a paradicsomot. Először a hagymát adjuk a szalonnához, és üvegesre pirítjuk. Utána mehet hozzá a paprika és a paradicsom, majd 1-2 perc sütés után a hús is a máj kivételével. Forgassuk át alaposan, aztán szórjuk meg fűszerpaprikával, sóval és borssal. Öntsünk rá kevés vizet, és lefedve hagyjuk párolódni. Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a májat is, és főzzük készre. Érdemes ilyenkor megkóstolni a szaftot, mert még lehet korrigálni az ízeken. Tésztával, nokedlivel, krumplival, rizzsel, vagy csak jó friss kenérrel és savanyúsággal kínáljuk.


A múlt héten termelőtől gyönyörű nyúlhúst vettünk. Pontosabban egy egész nyuszit, patika tisztára tisztítva, nagyon kedvező áron. Akkor rántottam belőle, most pedig a férjemnek munkába vivős ebéd lett a pörköltnek való darabokból. Jól is lakott vele :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése