1 db nyúl háta, elsőcombja, apróléka (szive, mája, veséje)
1 csík jó füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
frissen őrölt bors
só
1 db paradicsom
1 db paprika
fűszerpaprika
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, és egy lábosban tűzre tesszük, hogy kiengedje a zsírját. Közben a hagymát kisebb kockákra vágjuk, csakúgy mint a paprikát és a paradicsomot. Először a hagymát adjuk a szalonnához, és üvegesre pirítjuk. Utána mehet hozzá a paprika és a paradicsom, majd 1-2 perc sütés után a hús is a máj kivételével. Forgassuk át alaposan, aztán szórjuk meg fűszerpaprikával, sóval és borssal. Öntsünk rá kevés vizet, és lefedve hagyjuk párolódni. Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a májat is, és főzzük készre. Érdemes ilyenkor megkóstolni a szaftot, mert még lehet korrigálni az ízeken. Tésztával, nokedlivel, krumplival, rizzsel, vagy csak jó friss kenérrel és savanyúsággal kínáljuk.
A múlt héten termelőtől gyönyörű nyúlhúst vettünk. Pontosabban egy egész nyuszit, patika tisztára tisztítva, nagyon kedvező áron. Akkor rántottam belőle, most pedig a férjemnek munkába vivős ebéd lett a pörköltnek való darabokból. Jól is lakott vele :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése