2019. június 27., csütörtök

Sajtkrémleves

Hozzávalók:
6 dl alaplé (lehet 1 db leveskocka hat deci vízben feloldva, vagy ugyanennyi üres húsleves)
2 dl főzőtejszín
10 dkg tömlős natúr krémsajt
10 dkg füstölt sajt
1 csapott ek. étkezési keményítő
csipet frissen őrölt bors
+ pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy

Elkészítés:
Felforraljuk egy lábosba mérve a levesalapot, majd beletesszük a sajtokat. Használhatunk tömlős, vagy darabos sajtot is, a lényeg az, hogy addig hagyjuk a lábosban főni szép csendesen, míg tökéletesen fel nem olvad mindkét sajt. Néha kavarjuk meg. Közben a keményítőt dolgozzuk simára 1 dl hideg vízben, és ha a sajtok felolvadtak, akkor óvatosan öntsük hozzá a keményítős vizet, majd a kimért 2 dl tejszínt. Kb. öt percig forraljuk még, majd elzárhatjuk a gázt alatta, készen vagyunk. Szórjuk meg kevés frissen őrölt borssal, és ha szükséges, tegyünk még hozzá pici sót. Tányérokba szedve tegyük rá a megpirított kenyérkockákat vagy a levesgyöngyöt. Jó étvágyat!


Bence már régen nyúz a sajtlevesért. Ma úgy döntöttem, meglepem. Volt itthon minden az atrakcióhpz, ami tényleg nem kívánt 20 percnél több időt. Biztosan elnyerte a fiatalúr tetszését, mert a maradékot még most délután bekanalazta. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése