Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2019. július 17., szerda

Túrófánk

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
25 dkg rétesliszt
1 csapott ek. cukor
1 cs. sütőpor
csipet só
2 db tojás
2 dl tejföl
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A túrót egy tálba tesszük, villával jól áttörjük. Egy másik edénybe beleütjük a tojásokat, és a cukorral, tejföllel jól keikeverjük. Mehet bele a túró, a liszt, a só és a sütőpor. Összedolgozzuk és tíz percet hagyjuk pihenni. Egy serpenyőbe olajat melegítünk, majd evőkanállal formás kis halmokat pakolunk bele, ha már eléggé felmelegedett. Közepes lángon mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük a fánkocskáknak. Ne legyen túl erős a láng, hogy át is süljön a finomság, ne csak szine legyen. Utána papírtötlős tányérra szedjük, ahol lecsepeg róla a felesleges olaj. Megszórjuk porcukorral, és lehet kínálni.

Az én férjem ínyenc, még talált a kamrában egy üveg étcsokis szilvalekvárt, így azt kanalazta a túrófánkok tetejére. Szóval így is lehet :-) Egy tartalmas palócleves után kitűnő második fogás volt!

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés