2019. augusztus 19., hétfő

Csokis-rumos szilvalekvár

Hozzávalók:
1 kg szilva (ez már tisztán, mag nélkül mérve)
30 dkg cukor
1 cs. Dr.Oetker dzsemfix szilvához
1 tábla étcsokoládé
1 flaska rumaroma (az a kicsi)
1 kevés na-benzoát
Elkészítés:
A megmosott szilvát kimagozzuk, lemérjük, majd összeturmixoljuk. Lábosba tesszük, hozzákanalazzuk a cukrot, rászórjuk a zselésítőt és jól elkeverjük. Nagy lángon kezdjük főzni, folymatosan kevergeve, hogy ne kapjon le. Miután gyöngyözni kezd, kicsire vesszük a hőt, és hagyjuk még egy jó öt percig "pötyögni". Persze ekkor is kavargatjuk. Amikor már szépen sűrűsödik, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a rumaromából ízlés szerint öntünk hozzá (én egy egész olyan kis üvegnyit beletettem) A csokiból egy 10 dkg-os tábla bő felét tördeljük bele. Kavargatjuk míg el nem olvad benne. Utána tisztára mosott üvegekbe szedjük a lekvárt,és  minden üveg tetejére dobunk még egy késhegynyi tartósítót. Lezárjuk az üvegeket és pár pillanatra fejtetőre állítjuk. Utána mehet szárazdunsztba, majd másnap a spájz polcaira.


Szeretek mindig kipróbálni valami újdonságot. Most a csokival és rumaromával kísérleteztem, s az eredmény nagyon finom lett. Olyan íze van a lekvárnak, mintha olvadt sportszeletet nyalogatna az ember. Nagyon finom lesz palacsintába, süteménybe télen :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése