2019. szeptember 2., hétfő

Az én brassóim

Hozzávalók:
1 kg krumpli
80 dkg lapocka vagy comb
3 gerezd fokhagyma
olaj
Fűszerek ízlés szerint:
delikát, őrölt feketebors, fűszerpaprika, majoranna
Elkészítés:
A főzést most azzal kezdem, hogy a húst felkockázom és egy tálba teszem. Meglocsolom 2-3 ek olajjal, megszórom delikáttal, őrölt borssal, majorannával és belenyomom a három megtisztított fokhagymagerezdet. Tisztára mosott kézzel jól átforgatom, így biztos, hogy jut mindenhová a fűszerekből. Letakarom alufóliával és beteszem a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek átjárják. Közben megtisztítom, megmosom a krumplit, és nagyobb kockákra vágom. Kiolajozott tepsibe teszem, megszórom delikáttal, őrölt borssal és kevés fűszerpaprikával. Összekeverem és mehet a sütőbe, ahol közepes lángnál hagyom sülni. Közben a húst egy felmelegített wokba vagy serpenyőbe öntöm, fehéredésig forgatom, majd egy kevés vizet öntök alá, és lefedem 10-15 percre, hogy puhulni is tudjon. Utána megpirítom, és a már majdnem aranybarnára sült krumpli tetején eloszlatom. Kanállal óvatosan átforgatom, és visszatolom a sütőbe még 5-10 percre. álaláskor szórhatunk még rá egy kevés majorannát. Én szerencsés vagyok, mert az erkélyemen cserépben teremnek a fűszernövények, így csak onnan lecsippentek rá pár levelet.

Nagyon szeretjük a brassóit, havonta legalább egy alkalommal elkészítem. Igaán akkor finom, ha valamilyen savanyúságot, szezonan pedig kovászosuborkát vagy salátafélét kínálunk hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése