2019. szeptember 26., csütörtök

Bújtatott csirkemell

Hozzávalók:
1 egész nagyobb csirkemellfilé
1 fej hagyma, 1-2 db alma (attól függ mekkora)
1 dl tejföl
2 ek. majonéz
só, frissen őrölt bors
3-4 szelet szendvicssonka
10 dkg sajt reszelve
2- ek. olaj
Elkészítés:
A csirkemellfilét ketté vágjuk, így két szép darabot kapunk. De mivel így túl vastag lenne, ezért egy éles késsel szétnyitjuk, ügyelve, hogy ne vágjuk át teljesen. Jókora hússzeletet kapunk így, amit a kés nyelével óvatosan megütögetünk kicsit, hogy lazuljanak a rostok. Sózzuk és borsozzuk a szeletek mindkét oldalát, és  félretesszük. Csak annyi időre, míg a hagymát megtisztítjuk, félbevágva vékonyabb szeletekre vágjuk. Meghámozzuk az almát is, kiszedjük a magházát, és nem túl vastag cikkekre szeljük. A tejfölbe belekeverjük a majonézt, picit ezt is megsózzuk. Ezután az olajat belecsorgatjuk egy sütőtálba, és egymás mellé fektetjük a két szétnyitott csirkemellfilét. Megkenjük őket a tejföllel, rátesszünk 1-2 szelet sonkát, majd a hagymát és az almagerezdeket osztjuk szét rajtuk. Fóliával betakarjuk a tálat, és betesszük a sütőbe. Kb. húsz percig pároljuk, ez idő alatt a hús és a rápakolt hagyma, alma is átpuhul. Levesszük a fóliát, megszórjuk mindkét sültet a reszelt sajttal, majd visszatoljuk annyi időre a sütőbe, míg a sajt szépen ráolvad. Ezután tányérra tesszük, és már csak valami köretet kell kitalálnunk hozzá. Nálunk ma sült krumpli és almakompót lett a kísérő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése