Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2019. szeptember 12., csütörtök

Pácolt malacszeletek

Hozzávalók:
6 szelet bőrös malachús
2 gerezd duci fokhagyma (reszelve)
fűszerpaprika
ételízesítő
őrölt bors
5-6 ek. olaj
Elkészítés:
Első lépésként a fűszerekből- általában csak úgy szemre, készítek egy keveréket, amit aztán egy üvegtálba téve alaposan elvegyítek az olajjal. Ha ez sikerül, akkor nem kell mást tenni, mint a hússzeleteket ebbe a pácba alaposan megfürdetni, és egy fóliával jó szorosan letakarni. Ha már előző este tudjuk, hogy ezt fogunk másnap sütni, érdemes akkor végrehajtani a fűszerezést. Egy éjszaka a hűtőben nagyon jót tesz a pácos húsnak. De ha hirtelen jön az ötlet, akkor sincs baj, 1-2 óra fűszeres állás is elég neki. A lényeg, hogy a hússzleteket rendezzük el egy tepsibe, és öntsük rájuk egyenletesen a tálban maradt olajat. Fedjük le alufóliával, és mehet is az előmelegített sütőbe. attól függően, hogy mekkora szeletekről van szó, 35-45 percet hagyjuk lefedve párolódni, majd utána takarás nélkül, néha meglocsolgatva  a saját levével süssük tovább. Mindaddig, míg a hús szép piros nem lesz, bőre pedig isteni ropogóssá válik.

Semmi extra nincs ebben a receptben, de éppen azért tettem be ide a blogba, hogy lássátok, mennyire egyszerű módon lehet fenséges ízeket varázsolni a család elé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése