2019. október 1., kedd

Cigánypecsenye

Hozzávalók:
6 szelet tarja
6 szelet füstölt szalonna

frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma, vagy 1 tk. fokhagymapor
2 tk. fűszerpaprika
Elkészítés:
Először a hússzeleteket készítjük elő. Ha csontos a tarja, akkor eldönthetjük, hogy csonttal vagy csont nélkül szeretnénk sütni. A csont akkor sem megy kárba, ha levágjuk, hiszen egy kis zöldséggel isteni leves készülhet az ebédhez belőle. A tarját szeletenként bekenjük a zúzott fokhagymával,vagy beszórjuk a fokhagymagranulátummal. Sózzuk és borsozzuk, majd egy kicsit félretesszük, hogy átjárja a fűszer. A szalonnát bevagdaljuk, és serpenyőbe téve megsütjük. Érdemes olyan serpenyőt választani, amit később le is tudunk fedni. Ha megsültek a kakastaréjok, akkor tányérra szedjük őket, és a visszamaradt zsírban kettesével (vagy ahogy a serpenyő mérete engedi) beletesszük a tarjaszeleteket. Amikor mindkét oldaluk kapott egy kis kérget, akkor lefedjük, és hagyjuk, hogy saját levében párolódjon pár percet, majd fedő nélkül pirosra sütjük. Közben elkészíthetjük a köretet is. Ami nálunk jelen esetben sütőben sült hasáb krumpli volt. Tálaláskor a köretből teszünk a tányérra, majd ráfektetjük a húst, tetejét pedig megkoronázzuk a "kakastaréjjal". Végül megszórjuk kevés fűszerpaprikával.

Egyszerű és finom, tápláló fogás tarjából. Szerinem ezt más húsból nem is igen érdemes elkészíteni, mert itt elengedhetetlen, hogy némi zsiradék legyen a húson, húsban is, hiszen így nem szárad ki sütés közben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése