2019. november 2., szombat

Húsos palacsinta

Hozzávalók:
10 db palacsinta
én így készítem:
https://ugymintotthon.blogspot.com/2016/10/alap-palacsinta.html

Raguhoz:
40 dkg csirkemellfilé
1 kiseb fej hagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1/2 db paprika
kicsi paradicsom
1 tk. fűszerpaprika
1 dl tejföl
só, őrölt bors
2 ek. olaj
1 tk liszt vagy étkezési keményítő
Elkészítés:
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Félrehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot. Lefedve pároljuk pár percig, majd hagyjuk kicsit hűlni. Utána összeturmixoljuk és visszakanalazzuk a lábosba. Rátesszük a közben falatnyi darabokra vagdalt csirkemellfilét és megfőzzük. Ezután a húst kiszedjük, és szűrőn átnyomjuk a megmaradt szószt, amit ezután tejföllel dúsítunk, és a kevéske lisztet is rászórva jól összeforralunk. Megkóstoljuk, ha szükséges, picit utána ízesítjük. A palacsintákra egy-egy kanál húst teszünk, szélüket behajtjuk, majd kis csomagokat készítünk belőlük. Egy merőkanálnyi szószt a tényérra csorgatunk, majd étvágytól függően 2-3 palacsintát teszünk rá. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése