2019. november 25., hétfő

Zöldborsófőzelék 2.

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott zöldborsó (nyáron persze jobb a friss)
1 kis csokor petrezselyemzöld
2 dl víz
1,5 dl tejszín
1 tk. keményítő (hiányában finomliszt)
ételízesítő
Elkészítés:
A borsót egy lábosba tesszük, megszórjuk ízlés szerint ételízesítővel, ás ráöntjük a vizet. Feltesszük főni. Mikor már csendesen forr pár percet, akkor a borsó jó felét kiszedjük a turmixba némi lével és az összevagdalt petrezselyemzöldel. ( ha nincs, akkor botmixerezzük, ahhoz egy magasabb falú edény szükséges) Összeturmixoljuk a szemeket, majd a pépet visszaöntjük a lábosba. A tejet és a tejszínt összekeverjük, jól eldolgozzuk a keményítővel aztán  a főzelékre öntjük. Forralunk rajta egyet, és el is készültünk vele.


Gyönyörű zöld színű főzeléket kapunk, ami nem csak a szemnek látványos, de a petrezselyem és a tej-tejszín aroma miatt az ízlelőbimbóknak is kedves. A recept nem saját találmányom, az eredeti leírást, amit kicsit módosítottam Fördős Zétől hoztam, Bence nagy rajongója :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése