2019. december 11., szerda

Mustáros karajszeletek

Hozzávalók:
6 szelet csontos karaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl étolaj
2 ek mustár
ízlés szerint frissen őrölt bors

csirke fűszersókeverék
2-3 szál kakukkfű
Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk borsozzuk, és egy kicsit félre tesszük pipihenni. Közben egy tálkába kimérjük az olajat, belekanalazzuk a mustárt, belereszeljük a fokhagymát és megszórjuk ízlés szerint csirke fűszersóval. Jól kikeverjük. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk. A hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a mustáros páccal és a sütőtálba tesszük. Megszórjuk a száráról és húzott kakukkfűvel és pár kortynyi vizet öntünk alá. Lefedjük alufóliával. és előmelegített sütőben kb. negyven percet pároljuk. (ez függ a hús vastagságától is) Utána levesszük a fóliát, a szeleteket meglocsolgatjuk a tepsiben összegyűlt lével és pirosra sütjük.


Én most sültkrumplival és céklával kínáltam, de szerintem bármilyen köret jól illik mellé. Aki szereti, egy kis csípős ízvilágot is csempészhet a pácba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése