2019. december 13., péntek

Paradicsomszósz

Hozzávalók:
 8 dl paradicsomlé (jó sűrű)
2 dl víz
1 kk. fűszerpaprika
3 ek. cukor
só ízlés szerint
3 ek. finomliszt
4 ek. étolaj
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a paradicsomszószt, majd hozzámérjük a vizet is. Legegyszerűbb a paradicsomos üvegbe önteni először, hogy jól kiöblíthessük vele a még bent maradt paradicsomot, ne menjen kárba egyetlen csepp sem! Aztán jöhet hozzá a só, a cukor, valamint az őrölt fűszerpaprika. A cukor mennyisége nem szentírás, de mi édesen szeretjük. Aki nem biztos az ízhatásban, az elsőre szórjon bele kevesebbet, és ha jól elkeveri, kóstolás után még tudja pótolni ha úgy érzi. Egy lábosba belekanalazzuk az olajat, rá a finomlisztet. Csomómentesre keverjük, aztán rátesszük a tűzhelyre, és szép világosbarnára pirítjuk állandó kevergetés mellett. Ha már elérte a kellő színt, akkor óvatosan ráöntjük a fűszeres paradicsomlevet, és addig főzzük, míg mártás sűrűségű nem lesz.
Én ma vajas törtkrumplival és sült csirkecombbal tálaltam.


Ez egy nagyon egyszerű paradicsomszósz. Nincs benne se hagyma, se zeller, de mi így kedveljük. Mindig elfogy az utolsó cseppig! Leginkább persze akkor szeretem, amikor disznóhúsból húslevest főzök, és a csontról leszedett hússal esszük. De ez a mai verzió is nagy sikert aratott! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése