2020. január 25., szombat

Kakaós gofri

                                                                                 Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
2 db tojás
1 cs. sütőpor
4 dl tej
0,5 dl olaj
csipet só
1 ek. cukor
1 ek. natúr kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a sóval együtt egy tálba téve habosra kavarom. Hozzáöntöm a tejet, az olajat, mjd a kakaóport, sütőport és a lisztet is. Sima masszává dolgozom. Míg pihen pár percet, addig előveszem a gofrisütőt, vékonyan kikenem olajjal (csak az első adagnál kell) és felmelegítem. amikor eléri a kellő hőfokot, akkor négy evőkanálnyi masszát a sütőbe csorgatok. (Ezt is érdemes kitapasztalni, kinek mennyit bír el a sütője) Lezárom a tetejét, kicsit lenyomva is tartom, majd hagyom, had süljön. 2 percig biztosan nem nyitom fel, aztán pedig már látszik, szükséges-e még tovább sütni. Persze ez is attól függ, ki mennyire szereti sülten enni.  Utána a kicsit meghült adagokat késsel szétvágom, megkenem lekváral és kettesével összeragasztom. Porcukorral megszórva kínálom. 


Nagyon egyszerű édesség, amit ezer féle módon lehet kínálni. Tejszinhabbal, pudinggal, lekvárral, friss gyümölcsökkel vagy befőttel. Ki-ki ízlése szerint fogyaszthatja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése