2020. február 5., szerda

Túrógombóc

Hozzávalók:
50 dkg túró
3 db tojás
10 dkg cukor
csipet só
25 dkg finomliszt
1 mk. reszelt citromhéj
csipet fahéj
1 cs. sütőpor
+ olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütöm. Rámérem a cukrot és habosra keverem. Megszórom a citromhéjjal, fahéjjal és sóval. Mehet bele a villával jól áttört túró és a sütőporos liszt. Összeforgatom, és míg az olaj egy serpenyőben felmelegszik, addig vizes kézzel gombócokat formázok a masszából. Leveszem közepesre a gázt, és a golyókat az olajba teszem. Vigyázva, hogy legyen helyük a sütőportól nőni egy kicsit. Nem szabad hírtelen sütni, mert akkor csak a külső része barnul, a belseje viszont nyers marad. Ha már egyforma aranybarna mindenhol, akkor egy papírtörlős tálra szedem a  gombócokat. Kicsit lecsepegnek, majd egy másik tányérra átpakolva megszórom őket porcukorral. Aki szereti, az lekvárt is tehet mellé.


Az eredeti receptet a Street Kitchen oldalán láttam, kicsit aztán még ráízesítettem. Egy jó krumplileves után nagyszerű második fogás volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése