2020. január 18., szombat

Pirított csirkemellkockák tojásos rizzsel

Hozzávalól:
Húshoz:
80 dkg csirkemellfilé
50 ml szójaszósz
1,5 dl víz
2 púpos ek. étkezési keményítő
2 ek. ketchup
1 kk. chilipehely
2 ek. méz
1 ek. szezámmag
1 ek. olaj
Rizshez:
2 cs. előzőzött rizs
2 db nagy tojás
2 tk. só
2 ek. olaj
1/2 fej apróra vágott lilahagyma
Elkészítés:
A mellfilét nagyobb kockákra vágjuk, olyanokra, hogy kényelmesen bekapható falatok legyenek. A szósz hozzávalóit az olaj kivételével összekeverjük. A wokkot felmelegítjük, csorgatunk bele egy ek. olajat, beletesszük a mellkockákat és kevergetve megpirítjuk. Ha már egyenletes kérget kaptak kb. öt perc alatt, akkor ráöntjük a szószt, és takarék lángon kevergetve addig melegítjük, míg a szósz be nem sűrűsödik rajta. Ez kb. 5-6 perc. Készen is vagyunk, félretéve hagyjuk kicsit összeérni az ízeket.
A rizs ellkészítése sem ördöngős dolog. A sós vízben megfőzött tasakos rizst alaposan lecsepegtetjük, tálba öntjük, és hagyjuk kihűlni. Utána forró wokban átforgatjuk, löttyintünk rá 2 ek-nyi olajat, megszórjuk az apróra vágott lilahagymával, és a külön tálkában felvert és megsózott tojásokat ráöntjük. addig kevergetjük fakanállal, míg a tojás rántottaszerű nem lesz, és be nem vonja a rizsszemeket.
Lehet tálalni!

Szeretjük a kínai, pontosabban a kínai jellegű ételeket, s igyelszem magam is készíteni ilyen finomságokat. Bár tudom, hogy egy igazi "kicsi kínainak" igencsak elkerekedne a szeme ha látná, de mi szivesen esszük ezeket az ételeket így, ilyen hazai formában is :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése