2020. február 14., péntek

Mindent bele lapcsánka

Hozzávalók:
6 nagyobb szem krumpli
20 dkg csirkemell
1 pici fej lilahagyma
1 duci gerezd fokhagyma
3 rózsa brokkoli (lehet fagyasztott is)
frissen őrölt bors
só/delikát
1 db tojás
liszt, amennyit felvesz, hogy ne essen szét, de ne is legyen beton kemény. Szóval 1-2 nagy evőkanálnyi
+ olaj a sütéshez (bár én most házi zsírt használtam)
Elkészítés:
Az előkészületeket azzal kezdem, hogy a hagymát nagyon apróra vágom, a csirkemellet és a brokkolit pedig kicsi kockákra darabolom. A megtisztított krumplit megmosom, és a fokhagymával együtt lereszelem. Egy tálba teszem a hozzávalókat, megszórom a liszttel, ráütöm a tojást, és ízlés szerint befűszerezem. Jól elkeverem. Egy serpenyőben felteszem melegedni a zsiradékot. Ha már elég meleg, akkor kanállal nem túl nagy halmokat teszek a masszából bele, majd kicsit el is lapítom, hogy jobban átsüljenek. Ne süssük azért túl nagy lángon, hogy a hús és a zöldség is megpuhuljon benne. Amikor az egyik oldala már szépen megpirult, akkor óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla. Melegen a legjobb tálalni. Az ínyencek- mint Bence fiam- akár egy kis tejfölt, sajtot is tehetnek a tetejére.


A lapcsánka régi kedvenc étele a családnak. Most azonban valami kis csavart vittem az elkészítésbe, pontosabban néhny plusz hozzávalót tettem bele, amitől még finomabb lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése