
1 kisebb fej káposzta (kb. 60-70 dkg)
8 dl paradicsomlé
2 dl víz
1 kk. őrölt kömény
1 tl. cukor
1 tk. fűszerpaprika
só/ételízesítő ízlés szerint
Rántáshoz:
2 ek. liszt
3 ek. olaj
Elkésztíés:
A káposzta külső levelét levesszük, arra nem lesz szükség. a fejet kettévágjuk, , majd még ketté, vagyis négy negyedre. Kiemeljük a torzsarészeket, és a káposztát aránylag vékony csíkokra vágjuk. Lábosba tesszük. A paradicsomlevet egy tálba öntjük, mehet hozzá a víz, a só. Egy kellemes paradicsomlevet kell kapjunk. Ezt ráöntjük a káposztára, hozzáadjuk az őrölt köményt és a fűszerpaprikát, majd lefedve megpároljuk. Ügyeljünk azért arra, hogy ne főjjön szét, jobb ízű, ha van mit harapni rajta. Ha már jónak ítéljük, akkor jöhet a rántás. Én úgy szoktam, hogy az olajba előre simára keverem a lisztet, és csak azután teszem a tűzre. Halvány barnára pirítom, majd ráöntöm a káposztára és alaposan elkeverem. Kis lángon adok neki pár percet, hogy a liszt íze elfőjjön, és a főzelék kellő mértékben besűrűsödjön.
Ezt a főzeléket nálunk mindenki nagyon szereti. A fiúk inkább fasírttal, én pedig pörkölttel eszem szivesebben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése