Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 kis fej hagyna
1 kis gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
majoranna
só
3 ek. olaj
1 dl házi majonéz
1 pici mustár
nálam így készül:
https://ugymintotthon.blogspot.com/2015/08/majonez-konnyen-egyszeruen.html
Elkészítés:
Úgy kezdem, mint amikor hagymás májat készítek. A hagymát megtisztítom, félbe, majd szálasra vágom. Persze lehet kockázni is. A májat felcsíkozom. Olajat teszek egy serpenyőbe, majd beleszórom a hagymát. Kicsit megsózom, hogy könnyebben párolódjon. Ha már nem annyira ress, akkor ráteszem a májdarabokat. Megborsozom, hozzáadom a majorannát, rányomom a fokhagymát, és jól átforgatom. Hagyom, hogy kevergetve megpiruljon. Amikor már a fakanállal el tudok vágni egy májdarabot, és az nem véres, akkor elkészült. Itt sem jó, ha kiszárítjuk. Hagyom meghűlni. Közben előveszem a késes aprítómat. Belekanalazom szafttal, hagymával együtt a májat. teszek hozzá a majonézből, és krémesre turmixolom. Tálba kiszedem, és ott folytatom az ízesítést. Megy bele egy pici mustár, kóstolás után pedig a só, még ízlés szerint bors, és annyi majonéz, hogy krémesen kenhető legyen majd ha teljesen kihűl. Elkészíült!
Szeretjük a kenőmájast, éppen ezért kitaláltam, hogy magamnak fogom elkészíteni. Legalább tudom, hogy mi minden kerül bele. Nem csalódtam, egy nagyon finom májkrém lett a végeredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése