Hozzávalók:
(itt most egy bőséges adag, vagy két kisebb leírása lesz)
25 dkg csirkemell filé
3-4 brokkolirózsa(nálam fagyasztott)
2 szál újhagyma
1 duci gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 tömlős sajtkrém
2 dl tejszín
só és frissen őrölt bors ízlés szerint
1-2 tk. csirke fűszersó
15 dkg masnitészta
Elkészítés:
Enyhén olajos-sós vízben szokás szerint kifőzöm a tésztát, majd félreteszem. A csirkemell filét vékony csíkokra vágom, és összekeverem egy kevés csirke fűszersóval. Az olajat egy serpenyőbe vagy wokba teszem, felmelegítem, és beledobom a húst, a karikázott újhagymát és a fagyasztott brokkoli rózsákat. Rányomom vagy ráreszelem a fokhagymát. Átkeverem, közepesre teszem a lángot, és néha megkevergetve addig sütöm, míg a hús kap egy kis színt, a brokkoli és a hagyma pedig ressre párolódik. Nem szeretem, ha pépesre széttfőnek az alapanyagok. Míg elkészül, addig egy tálba kinyomom a sajtkrémet (nekem most sonkás volt itthon), hozzöntöm a főzőtejszínt, sózom, borsozom. Nyakon öntöm vele a brokkolis csirkemellet, és meg-megkeverve hagyom, hogy kicsit besűrűsödjön. Számoljunk azzal is, hogy a tészta magába szív valamennyit a szaftból még. Öntsük is bele, forgassuk jól át, hogy a mártás minden tésztamasnit egyenletesen bevonhasson. Nincs más hátra, mint tányérra szedni egy jókora adagot, megfogni a villát és jó étvággyal megenni! :-)
Ma olyan ebédet főztem, amit Bencém nem igazán enne meg. Így nem volt más választásom, ki kellett találnom valamit egyszülöttemnek is. Ebben a gyors tésztaételben csak olyan összetevők vannak, amiket nagyon szeret, így nem nyúlhattam mellé. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése