Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
2ek. olaj
csirke fűszersó
1-1 kk. friss oregánó, majoranna, kakukkfű
(akinek nics friss, használhat szárítottat, vagy gyros fűszerkeveréket is.)
1 gerezd fokhagyma
2 ek. szójaszósz
Elkészítés:
A húst kisujjnyi csíkokra vágom és egytálba teszem. A pác hozzávalóit egy másik tálkába mérem, hozzá reszelem a fokhagymát is. Alaposan elkeverem, és a húsra öntöm. Tiszta kézzel jól átforgatunm, hogy mindenhol érje a falatkákat. Letakarva fél órát pihentetem. Aztán az egészet úgy páccal együtt (nem fog folyni róla)belekanalazom a forrólevegős sütőm kosarába. A hőfokot 160 fokra állítottam, az időzítőt pedig 30 percre. Közben kétszer fakanállal átkevetem, hogy a hús sütés közben ne ragadjon össze. Miután elkészült, tálba szedtem.
Nálunk kiflibe lett pakolva finom mártással és sok zöldséggel, de gyros tál is készíthető belőle, hasábburgonyával.
Bár ez a recept forrólevegős olaj nélküli sütőben készült, természetesen serpenyőben is ugyanígy meg lehet sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése