Hozzávalók:
kb. 25 dkg gomba (nekem most barna csiperke)
1 tömlős natúr sajtkrém
2 ek. majonéz
1 kicsi fej lila hagyma
1 ducibb gerezd fokhagyma
2-3 ek. olaj
3 db keményre főzött tojás
őrölt bors, só ízlés szerint
Elkésztíés:
A hagymát és fokhagymát kis kockákra vágva egy serpenyőbe szórom. A gombát megmosom, vékony szeletekre vágom, és szintén a serpenyőbe teszem. Rálocsolom az olajat, megszórom sóval és borssal, majd kis lángon hagyom párolódni. Amikor kicsit összeesik a gomba, akkor feljebb veszem a hőfokot, és szépen lepirítom. Közben a tojásokat megfőzöm,megtisztítom. Egy elektromos aprítóba belekanalazom a hagymás gombát, rádarabolom a tojásokat. Hozzá nyomom a sajtkrémet és a majonézt. Alaposan összedolgozom, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ha szép sima a krém, akkor egy tálba kanalazom, és megkóstolom. Ha kell szórok még rá kicsi sót, borsot. Jót tesz neki, ha áll a hűtőben egy-két órát fogyasztás előtt. Kenyérre, pirítósra kenve nagyon finom!
Ez is amolyan random recept, ahogy a fiam mondaná. Az ebéd főzése után megmaradt egy fél doboznyi szép barna csiperke. Tudtam, hogy a napokban nem lesz rá már szükség, de tönkre menni sem hagyhattam. Ezért gyorsan összedobtam a fejemben egy krémet, amit aztán pár perc alatt el is készítettem. Tényleg nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése