2020. május 22., péntek

Kaporszósz

Hozzávalók:
1 csomag zsenge kapor
2 gerezd duci fokhagyma
2dl főzőtejszín
3 dl tej
1 tk. ételízesítő
őrölt bors ízlés szerint
2 ek. liszt
3 ek. olaj
Elkészítés:
Azzal kezdem, hogy a kaprot megmosom, és apróra vagdalom. A fokhagymát megtisztítom, és a kapor tetejére nyomom vagy reszelem. Egy lábosban a lisztből és olajból világos rántást késztek. Ha megfelelő a színe, akkor felöntöm a tej és tejszín keverékével. Mehet bele a kapor és a fokhagyma, valamint az ételízesítő és a bors. Más fűszerezést szerintem nem kíván, de keverés után érdemes megkóstolni, mennyire harmónikusak az ízek, mert most még utána lehet ízesíteni. Kevergetve főzzük pár percig, míg eléri a kellő sűrűséget.


Ki mondta, hogy a zsenge kaporral csak a kovászos uborkát, vagy a zöldbablevestlehet ízesíteni? Nagyon finom ez a kaporszósz is, amit főtthusokhoz, sültekhez egyaránt kínálhatunk.

1 megjegyzés: