Hozzávalók:
Palacsinta (nekem 10 db)
20 dkg finomliszt
2 db tojás
1 kk.só
3,5 dl tej
1 tk. olaj
+ pici a serpenyőbe az első palacsinta alá
Raguhoz:
40 dkg darálthús
1 közepes fej hagyma
1 ek. kacsazsír
1 tk. ételízesítő
őrölt bors ízlés szerint
1 db kisebb paradicsom
1/2 tv paprika
1 gerezd fokhagyma
+ 2 dl tejföl
1 tk. étkezési keményítő
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit egy tálba simára dolgozom, majd 10 percet hagyom pihenni. Utána szép sorban kisütöm, majd félreteszem.
A hagymát apró kockákra vágom és a kacsazsíron megdinsztelem. Ráteszem a húst és fehéredésig kevergetem. Megszórom az ételízesítővel, borssal, és lefedve párolni kezdem. Közben késes aprítóba beledobom a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Szétzúzom, és ráöntöm a húsra. Készre párolom. Ha hül egy kicsit, akkor szűrőbe téve lecsepegtetem a húst, a levet persze felfogom egy kis edénybe. Visszateszem a tűzre, a tejfölben elkeverem a keményítőt, majd a szaftra öntve összeforralom. A palacsintákat megtöltöm a darálthússal, tányérra sorakoztatom, és meglocsolom a mártással.
Tudom, általában apróra kockázott sertéshúsból, vagy csirkemellből készül ez az étel a mai háztartásokban. Nekem most darálthús volt kéznél, de ebből is nagyszerű ebédet készítettem a szombati leves mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése