2020. június 11., csütörtök

Mustáros csirkemell (kakukkfűvel és gombával)

Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
2-3 fej csiperkegomba
1 nagy fej hagyma
2 ág friss kakukkfű
1 ujjnyi csík füstöltszalonna
1 ek. kacsazsír (lehet olaj is)
1 dl főzőtejszín
1 ek. mustár
1 tk. keményítő vagy liszt
só és őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, a gombát alapos mosás után szeleteljük. A hagymát és a szalonnát kockákra vágjuk, majd a kacsazsírral együtt egy lábosba kanalazzuk, és feltesszük a tűzre, hogy kiolvadjon, megpiruljon. Néha megkeverjük. Ezután rátesszük a húst, megszórjuk sóval és őröltborssal, majd jól összeforgatjuk. Hagyjuk nagylángon, míg a hús fehér színt kap. Utána hozzáadjuk a gombát, kevés vizet, és rámorzsoljuk a száráról lehúzott kakukkfüvet. Lefedve megpároljuk. Közben a tejszínt a mustárral és a keményítővel/liszttel simára keverjük, és ha  a hús már megpuhult, akkor behabarjuk vele a ragunkat. Kevergetve forralunk rajta még egyet, és készen is van. Párolt rizs illik szerintem legjobban hozzá.



Ez most amolyan karantén ebéd lett, de nem a vírus, hanem a délelőtti hatalmas eső miatt. Reggel nem tudtunk boltba menni, így abból kellett valamit kitalálnom mára,ami itthon volt. Nem sikerült rosszul!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése