2020. június 30., kedd

Kolbászkrém

Hozzávalók:
10 dkg füstölt kolbász
2 db tojás
1 kicsi fej lilahagyma
5 dkg vaj
pici mustár
Elkészítés:
A tojásokat felteszem főni tíz percre, hogy kemények legyenek. Közben a lilahagymát megtisztítom, és a késes aprítóba darabolom.  A kolbász héját lehúzom, és belecsipkedem azt is az aprítóba. Ide kerül a megfőtt és megtisztított tojás is a vajjal, pici mustárral együtt. Nincs más tennivaló, mint alaposan összedolgozni, hogy semmi ne maradjon nagy darabban benne. Utána tálkába kanalazom, és hagyom egy jó fél órát legalább állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Utána friss petrezselyemmel díszítve (ez persze meg is ehető a megkent kenyérszeletekre áttéve)teljes kiörlésű magos szendvicskenyérrel és friss zöldfélével kínálom.


A krém ötletét az adta, hogy ma nagyon finom kolbászt hozott a férjem, de még igencsak friss, így karikázni nem lehet. De már vágytam az ízre egy jó kis csípős zöldpaprika mellé, így aztán gyorsan összedobtam ezt az adagot, hogy vacsorára már biztosan ehető legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése