2020. június 8., hétfő

Pácolt-grillezett csirkemell

Hozzávalók:
2 db egész csirkemell filé
2 ek. méz
1 dl olaj
2 ek.mustár
csipetőrölt bors
só ízlés szerint
1 jó csipet őrölt chili
Elkészítés:
A csirkemell filéket felszeleteljük, kicsit besózzuk, borsozzuk. Míg pihennek, addig összekeverjük egy tálban a pácot. Olaj-mustár-méz-chili. Érdemes megkóstolni, nem szabad, hogy bármelyik íz "hangadó" legyen, törekedjünk a bársonyos harmóniára. Ha úgy érezzük, eltaláltuk, máris bele lehet forgatni a  mellfilé darabokat. Takarjuk le, és hagyjuk 1/2-1 órát állni. Utána tegyük fela tűzhelyre melegedni a grillserpenyőt (természetesen a szabadban is grillezhetjük) és pakoljuk bele egymás mellé a husokat. Kicsit nyomkodjuk le, majd közepes lángon süssük szép aranyszinűre mindkét oldalukat. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a  ahús, hiszen a csirkemellnek nem kell túl sok idő, hogy átsüljön.
Ha készen van, szedjük egy szalvétával bélelt tányérra, mert állás közben még a rostokból folyik majd ki egy kis lé. Én most petrezselymes újkrumplival kínáltam, de bármilyen köret, salátajól illik hozzá.


Egy egyszerű de mégis nagyszerű elkészítési módja a csirkemellnek ez a recept. Nem kell sok idő hozzá,a pácis átjárja rövid idő alatt, a sütés sem tart fél óránál tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése