2020. július 3., péntek

Ecetes újkrumpli saláta

Hozzávalók:
8 db közepes újkrumpli
2 nagyobb fej lilahagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1/2 dbz kukorica (vagy ha van friss, akkor egy-két cső főzve-morzsolva)
ízlés szerint só, pici őrölt fehérbors
A léhez:
Víz, cukor, almaecet (mindenkinek ízlése szerint)
Elkészítés:
A krumplikat megmosom, de nem súrolom le, majd a héja szépen lejön pillanatok alatt főzés után. Egy lábosban annyi vizet engedek rájuk, ami ellepi őket. Megszórom sóval, így jobb íze lesz. Míg fő a krumpli, addig félkarikára vágom a lilahagyamákat, és tányérra téve besózom.  Elkészítem a salátalevet, ha ízletes, beleszórok pici őrölt fehérborsot is. A megfőtt krumplira hideg vizet engedek, ha kicsit hül, megtisztítom és egy réteget  tálba karikázok. Erre jön egy sor hagyma, amit kicsit szétrázok, hogy szálaira essen. Aztán megszórom kevés kukoricával, és apróra vágott petrezselyemmel. Így rétegezem, amíg van krumpli és hagyma. Utána az elkészített lével felöntöm, annyira, hogy éppen ellepje. Letakarom és beteszem a hűtőbe. Lehűl, és közben az ízei is szépen összeérnek.

Ma grillezett csirkecombfilé volt nálunk az ebéd. Kitűnő kísérője lett ez a krumplisaláta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése