Hozzávalók:
10 db csirke felsőcomb
3-4 érett paradicsom
1 kis fej hagyma
3 ek.ketchup
ízlés szerint őrölt fehérbors
1 kk. őrölt római kömény
1 db lime leve, és kevés reszelt héja
kevés petrezselyemzöld
1 csipet őrölt szárított chili, vagy egy darabka friss ha van kéznél
1 kk. cukor
Elkészítés:
Az egész a pác összeállításával kezdődik. Ami nem egy bonyolult feladat, mert én az összes hozzávalót bedobom a késes aprítóba, aztán had "szóljon" :-) Pár másodperc alatt el is készülök vele. Természetesen megkóstolom, mert nagyon fontos, hogy egyensúlyban legyenek az ízek. Ha valamiből nincs elég benne, azt pótolom. A combokat kifilézem, de a lehúzott bőrt és a csontokat sem dobom ki. Egy zöldséges csontleveshez kitűnő alapot adnak majd. A húst egy tálba rendezem, és rákanalazom a pácot. Kézzel alaposan beleforgatom, belesimogatom a húsdarabokba. Fóliával letakarom a tálat és néhány órára, vagy szerencsésebb esetben egy éjszakára beteszem a hűtőbe pihenni. Másnap már nincs más tennivaló, mint beindítani a grillt, megspriccelnikevés olajjal, és szépen megsütni. Persze ha valakinek nincs grillsütője, gázra tett grillserpenyőben, vagy pici olajjal sima serpenyőben is megsütheti. Én most lilahagymás újkrumpli salátával kínáltam.
https://ugymintotthon.blogspot.com/2020/07/ecetes-ujkrumpli-salata.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése