2020. július 31., péntek

Kavart szilvás

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
2 db tojás
15 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
1 dl olaj
szükség esetén pár korty tej
+ szilva
1 kk. őrölt fahéj
2 tk. porcukor
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, aztán félre tesszük. Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzámérjük a cukrot, beleöntjük az olajat, és habosra keverjük. Mehet hozzá az átszitált liszt és a sütőpor. Ha nagyon sűrű lenne, lazítsuk pár korty tejjel. Egy kerek tortaformát kikenünk, belisztezzük, majd belesimítjuk a masszát. A tetejét kirakjuk gerezdekre vágott szilvával, majd megszórjuk a fahéjas porcukorral. Előmelegített sütőben közepes lángnál kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (tűpróba itt is érévényes)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése