2020. július 12., vasárnap

Nyúl lecsós mártással

 Hozzávalók:
1,5 kg nyúlhús (nekem combok és gerinc  vegyesen)
1 db jó nagy fej hagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2-3 ág friss kakukkfű
1-2 ág friss majoranna
2 dl száraz fehérbor
1 tk. étkezési keményítő
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
1 ek. kacsazsír (lehet olaj is)
Elkészítés:
                                                                                   A nyulat darabonként sózom és borsozom, majd kicsit félreteszem. A tepsi alját kikenem a zsírral, és belekarikázom a megtisztított hagymát. Erre jön a karikázott paradicsom és paprika, majd a szeletelt fokhagyma. A husokat elrendezem a zöldségágyon, közé szórom a fűszernövényeket. Alá öntöm a fehérbort, és lefóliázva közepesnél picit kisebb lángon egy órán át párolom. Utána leveszem a takarást és feljebb emelve a hőt, szép fényesre megsütöm. Kiszedem egy tálra a húst, a tepsiben maradt finomságokat a lével együtt a késes aprítóba kanalazom. Rászórok egy teáskanál étkezési keményítőt, és teljesen sima krémesre eldolgozom. Utána már lehet is tálalni. Nálam most krumpli lett a köret, a tányérra tett nyúlhúst pedig meglocsoltam a lecsós mártással. Jó étvágyat hozzá!


Nyúl volt ma terítéken nálunk! Mivel adott volt a pulton mosolygó paradicsom és paprika, - Bence fiam szerint szentségtörés- egy jó fajta 2019-es évjáratú Sauvignon Blanc-ot társítottam hozzá. Igazán jó döntés volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése