Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj (lehetőleg csont nélküli)
1 fej hagyma
1/2 tv paprika
1 db kicsi paradicsom
2 ág friss majoranna (persze jó a szárított is)
1 dl tejföl
1 tk. liszt
1 maréknyi zöldbab (nálam már fagyasztott)
1 tk. fűszerpaprika
só és frissen őrölt bors
olaj
Elkészítés:
Azzal kezdem, hogy a hússzeleteket kicsit kiveregetem, majd megsózom és borsozom mindkét oldalukat. Míg pihennek, addig összekockázom a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. A hagymát olajban megpirítom, rádobom a paprikát és a paradicsomot. Picit sütöm még együtt, aztán megszórom a fűszerpaprikával és felöntöm pár korty vízzel. Közben míg összerottyan, a hússzeleteket egy serpenyőben elősütöm, hogy a kapott kéreggel magukba zárják az ízeket. Mehetnek a lábosba a lecsós alapra. Picit uutána sózom, borsozom és hozzádobom a majorannaágakat. Mehet bele a zöldbab is, és annyi folyadék, hogy ellepje a húsokat. Fedő alatt szépen megpárolom. Míg puhul, addig a tejfölt elkeverem a liszttel, majd pár kanál szaftot is hozzáadok. Ha már szép sima, megnézem a húst, megkóstolok egy zöldbabot. Amennyiben rendben, nincs más hátra, mint behabarni, és kicsit összefőzni. Készen van!
Jöhet a nokedli!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 db tojás
3 dl víz
só ízlés szerint
+ só és olaj a főzővízbe
Elkészítés:
Egy nagyobb lábosba felteszem főni a vizet. A tojásokat egy tálba ütöm, megszórom sóval, és egy habverővel enyhén habosra keverem. Mehet bele a víz, majd fokozatosan a finomliszt. Fakanállal összedolgozom az egészet, majd amikor forr a víz, miután megsózom és löttyintek bele kevés olajat, beleszaggatom a galuskákat. Anyukám mindig deszkáról késsel végezte ezt a műveletet, én nem vagyok ilyen ügyes, így segítségül hívom a jó öreg nokedliszaggatót. Megvárom, míg a nokedlik feljönnek a víz tetejére, vagyis míg újra forrni kezd. Leveszem a gázról, leszűröm, és leöblítem. (nem mindenki öblíti, én szeretem így csinálni) Kicsi olajjal elkeverem, és már lehet is tálalni a tokánnyal együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése