Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka felkockázva
1 ujjnyi füstölt szalonna
20 dkg házi tarhonya
2 szem közepes krumpli
1 fej hagyma
1/2 db tv paprika
1 db paradicsom
őrölt fűszerpaprika
2 gerezd duci fokhagyma
őrölt bors és só ízlés szerint
kevés olaj
Elkészítés:
A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és lábosba téve kisütjük. Amikor már jó üveges, akkor rátesszük a húst, majd a hagymát és hagyjuk kicsit sülni, hogy kéreg képződjön a húskockákon. Rádobjuk a vékony lapokra vagdalt fokhagymát, megszórjuk sóval és borssal, majd a fűszerpaprikával. Belevagdaljuk a paprikát és a paradicsomot, majd kevés vizet öntve rá lefedve pároljuk. Közben a krumplit megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és ha már a hús majdnem puha, hozzátesszük, készre főzzük. Közben egy másik lábosba kevés olajat melegítünk, rászórjuk a házi tarhonyát, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Megszórjuk sóval vagy ételízesítővel és fedő alatt puhára főzzük. Amikor már csak minimális folyadék van alatta, akkor hozzákeverjük a pörköltöt és jól összemelegítjük. Fedő alatt lefedve érdemes még pihenni hagyni pár percig, mert a házi tarhonya tapasztalataim szerint kicsit nehezebben pirul, mint a gépi.
Nem igazán tudtam ma mit kitalálni ebédre. Vannak ilyen napok! :-) Szétnéztem milyen alapanyagokat találok a hűtőben, spájzban, és ez lett a végeredmény. A férjem szerint a füstölt szalonna miatt olyan, mintha bográcsban készült volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése