Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 db tojás
1 ek cukor
1 csipet só
2 ek olaj
1 mk sütőpor
3,5 dl tej
2 dl ásványvíz (bubis)
2 nagyobb alma
csipet mézeskalács fűszerkeverék
Tetejére:
pár kanál szilvalekvár
kevés méz
1 marék vagdalt dió, mogyoró
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a cukrot és a sót, majd habosra keverem. Mehet bele a liszt, a fűszerkeverék, a sütőpor, majd adagolva a tej és az ásványvíz, valamint az olaj. Jól kidolgozom habverővel, hogy ne maradjanak csomók benne. Míg picit pihen, addig meghámozom és lereszelem az almákat. Fakanállal beleforgatom a masszába. Serpenyőbe csöppnyi olajat teszek, felmelegítem, és szép sorban kisütöm a szokásosnál vastagabb almás palacsintáimat. Ha készen vannak, akkor deszkára téve ujjnyi metéltre darabolom, majd elosztom tányérokon. Ezután ízlés szerint mehet rá a lekvárból, mézből és mogyoróból, dióból. Jó étvágyat kívánok!
Babgulyást főztem ebédre, ahhoz pedig valami tésztás, palacsintás étel illik második fogásnak. Mivel a lekvár és az alma éppen szem előtt voltak, megszületett a nagy ötlet, azaz az őszi palacsintalaska gondolata :-) Na jó, a laskára vágás kölcsönzött, mert ezt a tálalási módot a minap láttam a neten, de biz' isten a többi a saját elmém szüleménye :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése