2020. november 7., szombat

Őszi palacsintalaska


 Hozzávalók:

25 dkg liszt

2 db tojás

1 ek cukor

1 csipet só

2 ek olaj

1 mk sütőpor

3,5 dl tej

2 dl ásványvíz (bubis)

2 nagyobb alma

csipet mézeskalács fűszerkeverék

Tetejére:

pár kanál szilvalekvár

kevés méz

1 marék vagdalt dió, mogyoró

Elkészítés:

A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a cukrot és a sót, majd habosra keverem. Mehet bele a liszt, a fűszerkeverék, a sütőpor, majd adagolva a tej és az ásványvíz, valamint az olaj. Jól kidolgozom habverővel, hogy ne maradjanak csomók benne. Míg picit pihen, addig meghámozom és lereszelem az almákat. Fakanállal beleforgatom a masszába. Serpenyőbe csöppnyi olajat teszek, felmelegítem, és szép sorban kisütöm a szokásosnál vastagabb almás palacsintáimat. Ha készen vannak, akkor deszkára téve  ujjnyi metéltre darabolom, majd elosztom tányérokon. Ezután ízlés szerint mehet rá a  lekvárból, mézből és mogyoróból, dióból. Jó étvágyat kívánok!


Babgulyást főztem ebédre, ahhoz pedig valami tésztás, palacsintás étel illik második fogásnak. Mivel a lekvár és az alma éppen szem előtt voltak, megszületett a nagy ötlet, azaz az őszi palacsintalaska gondolata :-) Na jó, a laskára vágás kölcsönzött, mert ezt a tálalási módot a minap láttam a neten, de biz' isten a többi a saját elmém szüleménye :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése