2020. november 19., csütörtök

Ananászos csirkemell


 Hozzávalók:

1 kg csirkemellfilé

1 dbz kockázott ananász

1 ek méz

1 tk mustár

1 közepes fej hagyma

1 kevés őrölt fehérbors

2 dl tejszin

1 tk. étkezési keményítő

1 ek. vagdalt snidling (vagy lehet petrezselyemzöld is)

olaj

Elkészítés:

A csirkemell filéket nagyobb kockákra vagdalom, kicsit sózom, borsozom, összeforgatom és félre teszem. A hagymát apróra vágom, egy kevés olajon megpárolom, majd ráteszem a húst, fehéredésig pirítom, aztán kevés vizet öntök rá, és fedő alatt megpárolom. Mielőtt teljesen készen lenne, rákanalazom lé nélkül az ananászkockákat. A tejszínt a késes aprítóba öntöm, beleteszem a mézet, a mustárt, a keményítőt, kevés ananászlevet és jól összedolgozom. A selymesen krémes öntetet a húsra locsolom, és közepes lángon kevergetve addig főzöm, míg a kellő mértékben besűrűsödik a mártás. Megkóstolom, ha kell, most lehet még picit sózni, borsozni. Végül megszórom a vágott metélőhagymával, és elzárom alatta a gázt. Lefedve kicsit pihentetem, hogy a szósz ízei jól átjárhassák a csirkemell kockákat. Tésztával tálalom. 


Ez a ragu hírtelen ötletből született. Nem igazán tudtam mit főzni, de kis "kutakodás" után szép sorban összegyűltek a pulton a hozzávalók. Hogy Bence fiam szavait idézzem, nagyon brutál, cuccos kaja lett a végeredmény :-D 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése