Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
1 dbz kockázott ananász
1 ek méz
1 tk mustár
1 közepes fej hagyma
1 kevés őrölt fehérbors
2 dl tejszin
1 tk. étkezési keményítő
1 ek. vagdalt snidling (vagy lehet petrezselyemzöld is)
olaj
Elkészítés:
A csirkemell filéket nagyobb kockákra vagdalom, kicsit sózom, borsozom, összeforgatom és félre teszem. A hagymát apróra vágom, egy kevés olajon megpárolom, majd ráteszem a húst, fehéredésig pirítom, aztán kevés vizet öntök rá, és fedő alatt megpárolom. Mielőtt teljesen készen lenne, rákanalazom lé nélkül az ananászkockákat. A tejszínt a késes aprítóba öntöm, beleteszem a mézet, a mustárt, a keményítőt, kevés ananászlevet és jól összedolgozom. A selymesen krémes öntetet a húsra locsolom, és közepes lángon kevergetve addig főzöm, míg a kellő mértékben besűrűsödik a mártás. Megkóstolom, ha kell, most lehet még picit sózni, borsozni. Végül megszórom a vágott metélőhagymával, és elzárom alatta a gázt. Lefedve kicsit pihentetem, hogy a szósz ízei jól átjárhassák a csirkemell kockákat. Tésztával tálalom.
Ez a ragu hírtelen ötletből született. Nem igazán tudtam mit főzni, de kis "kutakodás" után szép sorban összegyűltek a pulton a hozzávalók. Hogy Bence fiam szavait idézzem, nagyon brutál, cuccos kaja lett a végeredmény :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése