Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 tk. sütőpor
2 db tojás
2,5 dl langyos tej
10 dkg olvasztott margarin
1 ek. cukor
csipet só
pici vaníliaaroma (elhagyható)
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzá kanalazzuk a cukrot, a sót, az aromát, és az olvasztott, de nem forró margarint. Habosra keverjük egy habverővel. Mehet bele a tej is. A lisztet átszitáljuk, beleszórjuk a sütőport, és szépen adagolva a folyékon hozzávalókhoz adjuk, közben fakanállal folyamatosan kevergetjük. Letakarjuk és 15 percre félretesszük, hogy a lisztszemek kicsit megduzzadhassanak, "összeérjen" a tészta. Olajjal megspricceljük a felmelegített gofrisütő lapjait, majd három evőkanálnyi masszát rácsorgatunk. Szép aranybarnára sütjük. Ma mind elkészült, akkor tányérra rendezzük, megszórjuk porcukorral, és ízlés szerint lekvárt vagy tejszínhabot kínálunk mellé.
A mai ebéd után- ami lencsegulyás volt- éretzem, hogy azért szükség lesz egy kis pótlásra. Így gyorsan előkaptam a gofrisütőt, és fél órán belül már a tányérokon sorakoztak a habkönnyű tésztaszivecskék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése